De ce Laravel

Alegerea frameworkului potrivit poate parea dificila avand in vedere multitudinea de optiuni. In ultimii ani, noi am folosit Laravel desi am lucrat si testat si alte frameworkuri. In continuare va vom spune ce ne-a determinat sa alegem Laravel.

Autorizarea si autentificarea

Autorizarea si autentificarea in Laravel sunt foarte simplu de implementat. Totul este preconfigurat de catre Laravel, practic totul se instanteaza cu

php artisan make:auth

Multiple librarii

Laravel ofera o multime de librarii pe care poti sa le folosesti si care nu se gasesc in alte frameworkuri. Cateva exemple: Authentication care are numeroase featureuri avansate cum ar fi verificarea userilor activi, Bcrypt hashing, resetarea parolei, protectie CSRF (Cross-site Request Forgery) sau encriptare.

Artisan

Artisan este un tool pentru linia de comanda foarte util care se ocupa in principiu de taskuri repetitive cum ar fi crearea de controllere, creare de tabele, cache, config, make model, face migratii etc.

Securitate

Laravel implementeaza "salted and hashed password" (parola nu este salvata ca text simplu in db), foloseste algoritmul Bcrypt pentru generarea si encriptarea parolei, foloseste proceduri stocate SQL care previn atacurile de tip SQL injection. Deasemeni Laravel pune la dispozitie "HTML::script() care face escape la imputul userului si previne user injection in scripturi.

Database Migration

O problema frecventa intre developeri este sa mentina bazele de date in sync. Aceasta problema este rezolvata foarte usor de Laravel folosind "migrations".

Tutoriale excelente (Laracasts)

Daca vrei sa inveti Laravel - suportul este fantastic. Exista cursuri online in format text sau video facute de cei mai buni specialisti care fac intelegerea frameworkului un task placut.

Blade

Templateul Blade este foarte intuitiv si este unul dintre cele mai puternice featureuri ale frameworkului.

Viteza

In testele noastre - aplicatiile facute in Laravel sunt mult mai rapide decat cele facute in alte frameworkuri.

Concluzia noastra

Laravel este un framework modern. Este aparut recent si autorii sai au invatat si s-au inspirat probabil din frameworkurile mai vechi luand ce este mai bun din fiecare insa lasad in urma conceptele care nu au convins. Este cel mai "developer friendly", cel mai rapid, cel mai usor de invatat, cel mai intuitiv de folosit.

by AlexT

E-mail

office@pixel-works.ro

Telephone

+40 (0)741 581 186

Adress

Bloc C2, sc. B, ap. 2, Buzau, Romania.